Beeld © ANP

AVROTROS houdt lippen 'songfestivalinzending' stijf op elkaar

8 januari 2020 13:02

Officieel is hij het nog niet, maar zanger Jordan Roy (33) wordt via sociale media nu al overladen met felicitaties en gelukswensen. Op Instagram bijvoorbeeld laten veel volgers een berichtje achter bij de laatste post van de man die Nederland mogelijk gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival.

"We hebben op dit moment geen nieuws te melden over het songfestival"

Dinsdag plaatste Jordan een kort filmpje waarin hij een dansje maakt voor de ingang van het Amstel Hotel. "Going into 2020 like...", schreef de zanger, van wie de echte naam Jordy van Toornburg is, erbij. In eerdere posts gebruikte Jordan opvallend genoeg al enkele keren de hashtag #eurovision.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

'Jordan Roy genoemd als inzending Eurovisiesongfestival'

Sinds NPO Radio 2-dj Timur Perlin zondag stelde dat Nederland een act instuurt die begint met de letter J draait de geruchtenmolen over de Nederlandse inzending op volle toeren. Shownieuws wist dinsdag op basis van bronnen te melden dat de keuze op Jordan Roy was gevallen.

De zanger is woensdag niet bereikbaar voor commentaar, en AVROTROS zwijgt net als in voorgaande jaren in alle toonaarden. "We hebben op dit moment geen nieuws te melden over het songfestival. En in de tussentijd doen we nooit uitspraken over de selectieprocedure of de status daarvan", laat een woordvoerder weten. Op de vraag op welke termijn er wel iets te zeggen valt, gaat de omroep niet in. "Ook daar kan ik op dit moment niets over melden. Of beter: willen we op dit moment niets over melden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

'Naam Nederlandse songfestival-artiest begint met J'

Jordan Roy is geen volslagen onbekende in het circuit. Als onderdeel van de groep Adlicious werd hij tweede in het vierde seizoen van X Factor in 2011. In 2016 deed Jordan mee met The Voice. Alle coaches draaiden hun stoel tijdens zijn auditie, waarna de zanger koos voor Waylon.

Het songfestival kan een thuiswedstrijd worden voor de 32-jarige Jordan. Hij groeide namelijk op in Rotterdam. Daar studeerde hij ook aan het conservatorium. Na zijn studie richtte hij zich vooral op Adlicious en sinds kort werkt Jordan aan een solocarrière.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Al 1500 aanmeldingen voor gratis songfestivalkaarten

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!