Beeld © AVROTROS

Jeangu Macrooy: 'Nog nooit zoveel zin gehad om iets te doen'

10 januari 2020 18:23

Het hoge woord is eruit: Jeangu Macrooy (26) gaat Nederland in mei in eigen land vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival. Dat heeft de selectiecommissie van AVROTROS vrijdag bevestigd. "Het voelt echt ongelofelijk goed", reageert de zanger dolgelukkig op social media.

"We hebben net champagne gepopt en gedronken en elkaar geknuffeld"

"Alright, the word is out!", opent Jeangu, die bij het grote publiek vooral bekend is van de rol van Judas die hij in 2018 vertolkte in The Passion. "We hebben net champagne gepopt en gedronken en elkaar geknuffeld." De zanger laat weten door het dolle te zijn met alle lieve reacties, waarvoor hij iedereen wil bedanken. "Ook nogmaals bedankt aan de selectiecommissie voor het vertrouwen in mij en het geloof in de song. Ik heb echt nog nooit zoveel zin gehad om iets te doen! Let’s go!"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy bedolven onder gelukswensen

"We hadden Jeangu al langer in het vizier omdat zijn sound zo goed en internationaal onderscheidend is", zegt algemeen directeur van AVROTROS en lid van de selectiecommissie Eric van Stade. "De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten. Wij zijn ontzettend blij dat Jeangu er samen met ons voor wil gaan."

Afgelopen week draaide de geruchtenmolen over de Nederlandse inzending op volle toeren. Dat begon toen NPO Radio 2-dj Timur Perlin zondag dat Nederland een zanger gaat insturen van wie de naam met een J begint.

Songfestivalkenners over speculatie rondom deelname Jordan Roy

05:01
Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Cornald Maas schat kansen Jeangu Macrooy hoog in

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!