Beeld © ANP

Duncan Laurence gelooft in Jeangu Macrooy: 'Ik vind het te gek'

10 januari 2020 20:25

Het kan niemand zijn ontgaan dat Jeangu Macrooy (26) dit jaar Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Een goede keus vindt Duncan Laurence (25), winnaar van afgelopen jaar.

"Ik denk dat dit zo’n goede stap voor hem kan zijn"

“Ik vind het te gek”, reageert Duncan enthousiast voor de camera van RTL Boulevard. “Als artiest vind ik hem ook goed, echt een muzikant. Dat vind ik zó tof, dat ze die lijn doorzetten (…) Ik denk dat dit een goede stap voor hem kan zijn.”

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Jeangu Macrooy is nooit uit het oog verloren

Volgens Duncan maakt de zanger zeker een grote kans om te winnen, en dat is dan ook zijn doel. Tijdens een interview met EenVandaag zei Jeangu namelijk dit: "Het is heel spannend. Ierland won ooit drie keer. Dat hoeft niet, maar een tweede keer zou wel ontzettend gaaf zijn als het lukt." En daar wil Duncan best bij helpen, zo vertrouwt hij RTL Boulevard toe. Jeangu mag hem dan ook altijd een belletje geven.

De zanger heeft ook nog een tip voor zijn opvolger: blijf gewoon lekker jezelf. “Als je bij jezelf blijft, dan komt het goed en kun je je later in de spiegel aankijken." Onze songfestival-deskundige Aran Bade heeft Jeangu Macroboy ook hoog zitten.

Aran Bade: Jeangu Macrooy heeft het charisma om te winnen

01:06
Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jeangu Macrooy bedolven onder gelukswensen

Vrijdag maakte de AVROTROS de Nederlandse songfestivalinzending bekend. Zelf weet de 26-jarige Jeangu het al een paar weken dat hij in mei Nederland vertegenwoordigt op het festijn in Ahoy Rotterdam. "Het was zo moeilijk om al die tijd geheim te houden, met al die speculatie. Nu ben ik superblij en opgelucht. Een paar weken geleden kreeg ik het verlossende bericht. Cornald Maas kwam langs om wat door te spreken. Opeens kwamen er wijnglazen op tafel, toen begreep ik het nog niet. Op het moment dat ik het hoorde sprong ik een gat in de lucht", zei hij in het programma.

Jeangu Macrooy is nooit uit het oog verloren

02:03
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cornald Maas schat kansen Jeangu Macrooy hoog in

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!