Beeld © ANP

Willem-Alexander heeft vertrouwen in Eurovisiesongfestival

14 januari 2020 21:28

Koning Willem-Alexander (52) heeft er alle vertrouwen in dat Rotterdam een succes maakt van de organisatie van het Eurovisiesongfestival. Dat zei de koning tijdens de nieuwjaarsontvangst op het Koninklijk Paleis Amsterdam.

"Douze points voor Rotterdam!"

"In eigen land zal 2020 waarschijnlijk geen saai jaar worden. En dan druk ik me heel voorzichtig uit…", zei Willem-Alexander in zijn toespraak. Hij noemde daarbij onder meer het Eurovisiesongfestival dat dit jaar in Ahoy Rotterdam wordt georganiseerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Franse songfestival-inzending doet harten sneller kloppen

Willem-Alexander: "Er wordt keihard gewerkt en ik weet zeker dat het een prachtig resultaat gaat opleveren. Douze points voor Rotterdam! Iedereen die erbij betrokken is: heel veel succes." Bij de nieuwjaarsontvangst waren ook koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven aanwezig.

Jeangu Macrooy gaat Nederland dit jaar vertegenwoordigen in Rotterdam:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestival-deelnemer Jeangu Macrooy: 'Ik ga voor de winst'

Koning Willem-Alexander, die groot sportliefhebber is, richtte zich in zijn speech ook tot de topsporters van Nederland. "Met de Olympische Spelen en het EK Voetbal wordt het een zinderend sportjaar. Ik ben vast niet de enige die daarnaar uitkijkt."

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!