Beeld © ANP

Opvolger songfestivalbaas Jon Ola Sand bekend

20 januari 2020 14:18

Martin Österdahl (46) volgt Jon Ola Sand (58) op als songfestivalbaas. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) maandag bekendgemaakt.

"Ik voel me vereerd dat ik de kans heb gekregen om te streven naar continue ontwikkeling en populariteit in de toekomst"

Voor Martin is het Eurovisiesongfestival geen onbekend terrein. De Zweedse televisieproducent was als uitvoerend producent betrokken bij de edities van 2013 en 2016. Ook maakte hij van 2012 tot en met 2018 deel uit van het comité dat betrokken is bij de organisatie van het liedjesspektakel.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Eurovisiesongfestival nodigt alle oud-deelnemers uit voor finale

Martin begint eind april en gaat gelijk na de finale op 16 mei in Rotterdam Ahoy als executive supervisor aan de slag. Zijn debuut maakt hij tijdens het Junior Songfestival in november. Hij heeft heel veel zin in zijn nieuwe baan. "De mogelijkheid om mensen in Europa te vermaken en te verbinden is meer dan uniek en iets wat je nooit voor lief moet nemen. Ik voel me vereerd dat ik de kans heb gekregen om te streven naar continue ontwikkeling en populariteit in de toekomst."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestival zet in op 15-jarige dj voor openingsnummer

De Noor Jon Ola Sand laat het songfestival na ruim twintig jaar met een gerust hart achter. "Ik heb er alle vertrouwen in dat het Eurovisiesongfestival in goede handen is en dat Martin de juiste persoon is om deze geweldige show naar een nieuw niveau te tillen."

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt dit jaar Nederland tijdens het muziekfestijn. De reacties op het nieuws dat Jeangu Macrooy ons land op het songfestival gaat vertegenwoordigen zijn heel positief. En ook de 26-jarige opvolger van Duncan Laurence zelf is door het dolle heen. Wij spraken hem.

Jeangu Macrooy deelt eerste details over songfestivaldeelname

03:12

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!