Beeld © Feriet Tunc voor Beau Monde

Edsilia blikt vooruit op songfestival: 'Autocue is nieuw'

21 januari 2020 14:43

Het songfestival stroomt bij haar door het bloed. Al twee keer mocht Edsilia Rombley (41) Nederland vertegenwoordigen en ook de befaamde ‘douze points’ mocht ze al tweemaal uitreiken. Dit jaar mag ze zelf de boel aan elkaar praten. In de bladen blikt ze alvast vooruit.

"Mijn familieleden zitten straks allemaal in de zaal, als mijn eigen ‘delegatie’”

Helemaal alleen staat ze er in mei niet voor. Ze presenteert het liedjesfestijn samen met Jan Smit en Chantal Janzen. En die hulp kan ze wel gebruiken. "Ik ben geen presentatrice”, vertelt Edsilia in de VARAgids. “Ik weet hoe het is om op tv te zijn, maar het lezen van een autocue is nieuw voor mij." Wat haar naar eigen zeggen de kop kan kosten is dat ze eruit ziet als een robot, maar daar heeft ze mediatraining voor.

Ook heeft ze besloten iets rustiger te doen tijdens het hosten van de show: "Onlangs presenteerde ik in de Ziggo Dome het songfestivalfeest en kondigde bijna alles schreeuwend aan. Als je zelf optreedt kan dat, maar op tv denkt de kijker: waarom gilt die vrouw de hele tijd?” In hetzelfde interview geeft de zangeres ook alvast een klein tipje van de sluier over de verdeling tussen hen drie: "Iedereen zal in de greenroom een rol krijgen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edsilia Rombley treft voorbereidingen voor songfestival

Edsilia noemt haar presentatieklus in Beau Monde een ‘once in a lifetime opportunity’. Omdat de zangeres zelf al twee keer eerder het podium betrad, weet ze als geen ander hoe de artiesten zich voelen. Natuurlijk is ze zenuwachtig, maar gelukkig heeft ze een stevige achterban. "Tjeerd (Oosterhuis, red.) en onze dochters zijn ook supertrots. Mijn familieleden zitten straks allemaal in de zaal, als mijn eigen ‘delegatie’”, vertelt ze aan het blad.

RTL Boulevard sprak de presentatrice direct na de bekendmaking, waar ze euforisch was.

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

'Amsterdamse Annna naar songfestival voor Letland'

Hoewel ze dit jaar het songfestival mag presenteren, heeft de 41-jarige zelf niet meer de drang om een nummer 1-hit te scoren. “Muziek is mijn passie, maar als entertainer doe ik meer. De veelzijdigheid in mijn carrière maakt me dankbaar."

De 26-jarige Jeangu Macrooy gaat dit jaar Nederland vertegenwoordig tegenover Europa. De uitzendingen van het Eurovisiesongfestival vinden plaats op 12,14 en 16 mei. De presentatoren zien we voor het eerst in actie op 28 januari, dan vindt de loting plaats. Daar werd vandaag al driftig voor geoefend:

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Edsilia Rombley in jury Junior Songfestival

De nieuwe Beau Monde ligt morgen in de winkel.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!