Beeld © ANP

Stefania overladen met berichtjes sinds deelname songfestival

06 februari 2020 15:53

In Nederland zijn tijdens het Eurovisiesongfestival alle ogen vooral gericht op Jeangu Macrooy (26), maar met een schuin oog zullen ook de verrichtingen van de Utrechtse Stefania Liberakakis gevolgd worden. De 17-jarige zangeres komt straks in mei namens Griekenland uit op het grote podium in Rotterdam Ahoy.

"Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik moet zeggen, maar ik vind het super leuk"

Stefania woont al haar hele leven in Nederland, waar ze haar eerste stappen in de showbizz jaren geleden zette dankzij haar deelname aan The Voice Kids en Kinderen voor Kinderen. Ze maakte bovendien deel uit van het meidentrio Kisses dat in 2016 namens Nederland meedeed aan het Junior Eurovisiesongfestival in Malta en ze speelde al verschillende rolletjes als actrice.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook Israël kiest songfestivalact

In Griekenland kende echter nog niemand de naam Stefania Liberakakis. Daar kwam deze week echter snel een einde aan toen ze werd aangekondigd als de Griekse inzending. "Het was een heel gekke week", vertelt Stefania aan het ANP. "Ik ben overladen met berichtjes en videootjes. Ik weet nog steeds niet zo goed wat ik moet zeggen, maar ik vind het super leuk."

De naam van Stefania ging al enkele weken rond in songfestivalkringen, maar vorige week wist ze het pas zeker. "Ik moest echt huilen toen ik het hoorde. Ik had echt zoiets van: 'hoe dan?! Ik?'. Het voelde ook wel als een opluchting. Kon ik het eindelijk aan iedereen vertellen."

Miniatuurvoorbeeld

Alles over het sonfestival:

Aftellen maar: songfestivalgekte barst over honderd dagen los

De Grieken zijn allemaal erg enthousiast over hun nieuwe ster. De media stonden afgelopen week voor haar in de rij. Maar ook uit Nederland komen ontzettend veel berichten. "Iedereen gunt het me en wenst me veel plezier", aldus Stefania. "In Griekenland was iedereen echt super lief. Ze wensten me het allerbeste en zeiden dat ze altijd achter me staan. Echt super lief."

Veel minder dan haar voorgangers zal Stefania het in ieder geval niet kunnen doen. In de afgelopen zes jaar waren de resultaten matig met tweemaal een negentiende positie als hoogste plaats. Stefania is vastbesloten om die negatieve serie te doorbreken. "Ik hoop dat ik alle Grieken trots kan maken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie deelt tips om valse songfestivaltickets tegen te gaan

"Het is wel heel jammer dat Nederland niet mag meestemmen in de tweede halve finale", gaat ze verder. "Dat had een voordeel voor mij kunnen zijn, maar ik ga straks gewoon mijn ding doen op het podium en dan hoop ik dat ik de finale haal. Ik ga er alles voor geven."

De tweede halve finale van het songfestival vindt plaats op 14 mei. De finale is twee dagen later. Jeangu Macrooy staat op 16 mei in de grote finale. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!