Beeld © ANP

Oud-winnaars onderdeel finale Eurovisiesongfestival

19 februari 2020 23:42

Zangeressen Lenny Kuhr (69) en Getty Kaspers (71) kunnen niet wachten tot 16 mei. De oud-winnaressen treden dan, samen met zeven andere winnaars, op tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam Ahoy.

"Ik ben heel erg vereerd dat ik op mijn oude dag hier weer aan mee mag doen"

"Ik zei gelijk ja", zei Getty, die in 1975 met Teach-In won met Ding-a-dong, woensdagavond in Op1. "Ik ben heel erg vereerd dat ik op mijn oude dag hier weer aan mee mag doen. Het wordt ook hartstikke mooi, daar ben ik van overtuigd." Ook Lenny, die in 1969 naar huis ging met de bokaal dankzij De troubadour, kijkt uit naar het optreden. "Ik vind het ontzettend leuk."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

'Geen Madonna, maar juist Nederlands talent tijdens songfestival'

Head of Show Gerben Bakker maakte woensdag bekend dat tijdens de finale een medley wordt gedaan van verschillende oud-winnaars van het songfestival. Een deel van de artiesten staat live in Rotterdam Ahoy en een aantal is eerder gefilmd op verschillende locaties in de stad. Naast Getty en Lenny doen ook Duncan Laurence (2019), Gigliola Cinquetti (1964), Sandra Kim (1986), Paul Harrington & Charlie McGettigan (1994) en Alexander Rybak (2009) mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Daniël Dekker: 'Ik mis songfestival nog niet'

Jeangu Macrooy gaat dit jaar ons land op het Songfestival vertegenwoordigen. De 26-jarige opvolger van Duncan Laurence is door het dolle heen. Wij spraken hem:

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!