Beeld © Anton Corbijn

Nu dan toch echt: clip songfestival Jeangu Macrooy is hier

04 maart 2020 19:14

Het lied waarmee Jeangu Macrooy (26) ons land in mei vertegenwoordigt op het Eurovisiesongfestival is voor het eerst op Nederlandse televisie uitgezonden bij 'De Wereld Draait Door'. Het nummer werd eerder vandaag al uitgelekt door een vermoedelijke fout bij Apple Music.

"Ik hoop dat mensen zich door dit nummer iets minder eenzaam voelen in hun zoektocht naar geluk"

Met Grow kiest Nederland voor een lied dat niet bepaald aan de eigenschappen van een standaard-songfestivalhit voldoet. Het gaat om een ingetogen ballade die zijn naam eer aandoet en langzaam maar zeker groeit naar een grotere finale met een gospelachtig slotkoor.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Je zag Jeangu Macrooy nog nooit zoals op zijn persfoto's

Jeangu vertelt in het persbericht: “Emoties, goede en slechte, vormen een universele taal. Ik hoop dat mensen zich door dit nummer iets minder eenzaam voelen in hun zoektocht naar geluk. Ik denk dat openheid en eerlijkheid over hoe we ons echt voelen, ons uiteindelijk dichter bij elkaar brengen. Ik geloof in de verbroederende kracht van muziek. Het is de reden dat ik doe wat ik doe.”

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy niet alleen in Songfestivalfinale te zien

Het nummer van Jeangu kwam woensdagochtend al voortijdig naar buiten via verschillende media. Omdat de beelden matchten met de teasers die Jeangu en AVROTROS de afgelopen dagen publiceerden, kon al snel worden geconcludeerd dat het inderdaad om hét nummer ging. AVROTROS bevestigde later op Radio 2 ook het nieuws.

Donderdag is de soulzanger opnieuw te gast in DWDD, dan om het nummer voor het eerst live ten gehore te brengen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Finale Eurovisiesongfestival weer live te zien in de bios

In januari werd bekend dat de selectiecommissie van AVROTROS had gekozen voor Jeangu Macrooy. Volgens algemeen directeur Eric van Stade is zijn sound 'internationaal onderscheidend'. "De song die hij instuurde was een schot in de roos. Het pakt je, intrigeert en gaat onder je huid zitten", zo zei hij destijds.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!