Beeld © Getty Images

Afrojack is grote act bij songfestival

09 maart 2020 09:56

Na het grote fiasco van Madonna bij het songfestival vorig jaar, is het nu tijd voor een andere artiest om een knaloptreden neer te zetten. En het is niemand minder dan Afrojack! Dat heeft Head of Show Gerben Bakker bevestigde op NPO Radio 2 bij Bart Arens.

"Het thema van het songfestival is Open Up, dus we willen verschillende stijlen met elkaar verbinden"

Waar Israël vorig jaar nog diep in de buidel tastte voor een optreden van Madonna, pakt Nederland het dit jaar anders aan. Afrojack verzorgt, samen met een speciaal voor het songfestival samengesteld orkest en koor, de intervalact tijdens de Grand Final van het Eurovisie Songfestival 2020. "Het thema van het songfestival is Open Up, dus we willen verschillende stijlen met elkaar verbinden", aldus Gerben Bakker.

 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Deze vrouw gaat namens Portugal naar Eurovisiesongfestival

Eric van Tijn, muzikaal leider van het songfestival, verzekerde ons eerder al tijdens een uitzending van Op1 dat er dit jaar enkel Nederlandse topartiesten optreden. "Die zijn wat mij betreft ook van wereldniveau."

Sietse Bakker, uitvoerend producent van het songfestival, vertelde eerder al aan RTL Boulevard dat ze druk bezig zijn met de creatieve inrichting van het muziekfestijn. "We hebben straks twee halve finales en een finale. Die krijgen allemaal een opening en een interval-act. Daar hebben we allemaal fantastische ideeën over, dus er is nog heel veel te vertellen en onthullen de komende maanden."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Duncan Laurence: 'Jeangu mag me altijd bellen'

Jeangu Macrooy vertegenwoordigt dit jaar Nederland op het songfestival. De finale van het Eurovisiesongfestival is ook dit jaar live op het witte doek te volgen. Fans kunnen terecht in meerdere zalen van Vue.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!