Songfestivalbaas wil nog niet denken aan cancelen Ahoy

09 maart 2020 22:59

De Nederlandse songfestivalbaas Gerben Bakker erkent dat hij "niet in een ei leeft" als het gaat om het coronavirus en het risico dat het Eurovisiesongfestival niet kan doorgaan. Hij was maandagavond te gast in het programma ‘Op1’.

“Er wordt veel geschreven en gezegd, maar we hebben nog twee maanden”

Maar tegelijkertijd is het "niet een logisch scenario" om het hele festival af te gelasten, voegde hij daaraan toe. "We hebben nog twee maanden. En er komt zo ontzettend veel bij kijken om het evenement uit te stellen. Denk aan alle partijen, denk aan de locatie. Denk aan alle fans die naar Nederland komen."

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Jeangu Macrooy doet live-versie van zijn songfestivallied Grow

Op de steeds vaker gehoorde suggestie dat het liedjesfestijn mogelijk zonder publiek plaats zou kunnen vinden, wilde Gerben expliciet niet ingaan. "Er wordt veel geschreven en gezegd, maar we hebben nog twee maanden. Wij gaan voor drie fantastische shows."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan over songfestivallied Jeangu: 'Te gek'

Maandag vond er overleg plaats met vertegenwoordigers van alle landen over de huidige situatie. Meerdere partijen konden hier niet fysiek bij aanwezig zijn omdat zij vanwege het coronavirus niet naar Nederland wilden of mochten reizen, zoals de songfestivalmensen uit Israël en Italië.

Coronavirus of niet, presentatrice Chantal Janzen is er in ieder geval al klaar voor: 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!