Beeld © ANP

Fans in zak en as na cancelen songfestival

18 maart 2020 15:36

Nu woensdag bekend is geworden dat het Eurovisiesongfestival van 2020 in Rotterdam niet doorgaat op de geplande data, stromen de eerste reacties binnen op social media.

"Alles pakken ze van ons af!"

Veel fans zijn boos of verdrietig dat het liedjesfestijn niet doorgaat. "Eurovision is gecanceld. Alles pakken ze van ons af!" zegt een twitteraar. "Ik snap het 100%, maar ben toch super sad dat #Eurovision gecanceld is". Een Rotterdamse fan laat weten: "Ik ben er kapot van dat het Songfestival dit jaar niet door zal gaan in mijn mooie en trotse stad Rotterdam. Tegelijkertijd snap ik heel goed dat er geen andere keuze was. Respect voor de moed om dit festijn te annuleren."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy blijft in 2021 Nederlandse songfestivalkandidaat

Andere fans denken aan Jeangu Macrooy, die Nederland dit jaar zou vertegenwoordigen: "Geen songfestival... Wat een teleurstelling moet dat zijn voor Jeangu. Ik hoop dat je moed blijft houden, wat mij betreft had je gewonnen met je prachtige liedje", schrijft iemand.

Ook muziekkenner Leo Blokhuis denkt op Twitter aan de gevolgen voor de artiesten: "Wat dramatisch voor al die muzikanten. Voor Jeangu Macrooy en Perquisite... Veel sterkte en hopelijk op een later tijdstip toch nog." Songfestival-expert Maurice Wijnen laat op Twitter weten dat hij flink baalt: "Verwacht en verstandig, maar desondanks een enorme domper voor alle medewerkers en fans. Wat balen zeg."

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival

Naast geschrokken en verbaasde reacties en video's van huilende en boze mensen wordt een gifje van Emma Wortelboer, die vorig jaar uit haar de longen uit haar lijf gilde tijdens de winst van Duncan Laurence, veel gedeeld. "Wanneer je hoort dat het Songfestival niet doorgaat", staat er bij het filmpje. Emma zelf heeft nog niet op het nieuws gereageerd.

Andere mensen bekijken de afgelasting van het evenement positief: "Zie het maar zo. Wij zullen één jaar langer winnaar blijven dan alle andere landen ooit!" Iemand anders zegt: "Twee jaar lang winnaar van het Songfestival mensen. Tel je zegeningen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit over streep door songfestival: 'Begrijp de maatregel'

Toch hebben fans wel nog iets om naar uit te kijken. De European Broadcasting Union (EBU) gaat samen met alle deelnemende landen van het Eurovisiesongfestival in conclaaf of er in mei mogelijk een gezamenlijk alternatief kan worden geboden op televisie. "De EBU zal zich samen met de deelnemende ledenomroepen buigen over eventuele alternatieve programmering", staat in een statement van de Nederlandse organisatie.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!