Beeld © BNT

'Bulgarije had songfestival gewonnen'

18 maart 2020 16:43

Als het Eurovisiesongfestival gewoon was doorgegaan had Bulgarije waarschijnlijk gewonnen. Dat denken althans alle grote bookmakers. Zij dichtten zangeres Victoria de meeste winstkansen toe: ruim 12 procent.

Het liedje van Victoria, 'Tears Getting Sober', stond de afgelopen negen dagen op de eerste plaats bij de wedkantoren, wisselend tussen de 11% en 13%. Litouwen en Zwitserland stonden bij de laatste tussenstand op de tweede en derde plaats met ieder 10%. Ook IJsland (9), Rusland (8) en Italië (7) deden nog volop mee.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Jeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival

De Nederlandse inzending, Jeangu Macrooy, had nog geen grote indruk gemaakt bij de 'bookies'. De zanger stond sinds de release van zijn liedje Grow in de middenmoot al steeg hij wel langzaam van plaats 19 naar 13.

Jeangu Macrooy doet live-versie van zijn songfestivallied Grow

03:17
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit over streep door songfestival: 'Begrijp de maatregel'

Opgemerkt moet worden dat de bookmakers het de afgelopen vijf jaar maar twee keer bij het juiste einde hadden, in 2015 en 2019. Wel komen de gokkers steevast dicht in de buurt. Doorgaans kan je met een topnotering bij de bookmakers in ieder geval rekenen op een topnotering op het songfestival.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!