Rotterdam verdeeld over financiële steun uitgesteld songfestival

20 maart 2020 12:16

De Rotterdamse gemeenteraad is nog terughoudend met het eventueel toezeggen van extra geld voor de uitgestelde editie van het Eurovisiesongfestival. Het aanpakken van de coronacrisis heeft voorrang, zo blijkt uit een inventarisatie van 'RTV Rijnmond'.

De PvdA, Leefbaar Rotterdam, 50Plus en D66 zijn in theorie voor een nieuwe financiële injectie. DENK, VVD en GroenLinks houden de de deur open maar willen eerst weten hoeveel geld er precies nodig is. De PVV en de Partij voor de Dieren zijn tegen.

Uitstellen Eurovisiesongfestival zorgt voor veel vragen

03:14
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy blijft in 2021 Nederlandse songfestivalkandidaat

Burgemeester Ahmed Aboutaleb liet woensdag in een brief aan de gemeenteraad weten dat de extra kosten voor Rotterdam worden geschat op maximaal 6,7 miljoen euro. Er wordt nog gekeken hoe een deel van deze kosten bij bijvoorbeeld verzekeraars kan worden verhaald. Hoe de kosten worden opgebouwd en wat er nodig is van de gemeente, wordt ook nog onderzocht.

"Wij komen zodra mogelijk bij u terug met een verzoek om deze middelen vrij te maken in de begroting, inclusief een onderbouwing van de extra kosten en een verantwoording over de gedane uitgaven", aldus Aboutaleb.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Mattie & Marieke komen met alternatief songfestival

Het Eurovisiesongfestival werd woensdag vanwege de coronacrisis uitgesteld naar volgend jaar. Rotterdam wordt hoogstwaarschijnlijk weer aangewezen als gaststad. Maar of ze dat kunnen betalen...

'Rotterdam heeft niet de middelen om songfestival nogmaals te doen'

01:24

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!