Cornald hoopt dat songfestivalternatief verbindt in deze tijd

01 april 2020 11:37

Cornald Maas (57) is blij met het alternatief voor de finale van het Eurovisiesongfestival op 16 mei. Volgens het lid van de selectiecommissie is de uitzending met optredens van de 41 deelnemende landen een kans om voor verbinding te zorgen tijdens de coronacrisis.

"Alle landen zijn toch bezig met hun eigen coronatijd", zo doelt Cornald op de verschillende maatregelen die landen instellen. "Ik hoop dat die verbinding tot stand kan brengen op 16 mei."

De liveshow wordt vanuit Nederland gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit, NikkieTutorials verzorgt de onlinecontent. De twee uur durende uitzending is in het Engels en zal in Nederland door Cornald worden voorzien van Nederlands commentaar. Van de artiesten die dit jaar zouden meedoen, wordt een kort fragment van hun nummer getoond. Daarna brengen ze op afstand oude songfestivalhits.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Eurovisiesongfestival komt met speciale eenmalige uitzending

Vorige maand werd bekendgemaakt dat het Eurovisiesongfestival wordt verplaatst naar volgend jaar. De landen mogen meedoen met dezelfde artiest, maar moeten wel een nieuw nummer maken. Nederland wordt, zoals al gepland, vertegenwoordigd door Jeangu Macrooy.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duitsland komt met alternatief voor Eurovisiesongfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!