Duizenden songfestivalfans kijken 'halve finale' online

12 mei 2020 23:04

Meer dan 100.000 songfestivalfans in de hele wereld hebben dinsdagavond via YouTube tóch iets van de eerste halve finale van het geannuleerde Eurovisiesongfestival meegekregen. Alle liedjes werden getoond in Eurovision Song Celebration, enkel de competitie ontbrak.

De zeventien landen die eigenlijk zouden strijden om tien finaletickets kwamen een voor een langs, in de volgorde zoals ze ook in Rotterdam Ahoy hadden moeten aantreden. De organisatie had de volgorde nog niet eerder gedeeld. Ook de liedjes van Italië, Duitsland en Nederland, die al verzekerd waren van een plek in de finale en mee mochten stemmen, werden getoond.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meerL

Australië allereerste winnaar van bijzonder songfestival

Zapp-presentatrice Janouk Kelderman praatte het programma aan elkaar. Tussendoor lieten enkele deelnemers hun favoriete songfestivalacts ooit zien en bespraken bekende Europese YouTubers de inzendingen van dit jaar.

Donderdag volgt opnieuw een online uitzending. Deze staat dan in het teken van de tweede halve finale.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Alternatief songfestival op internet gewonnen door IJsland

Zaterdag wordt op televisie als alternatief voor de originele grote finale Eurovision: Europe Shine A Light uitgezonden. Ook dan worden de deelnemers in de spotlight gezet. De oorspronkelijke presentatoren Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit presenteren de show in het Engels. Jeangu had het zich allemaal heel anders voorgesteld.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!