Officieel groen licht voor songfestival in Rotterdam in 2021

16 mei 2020 23:00

Het Eurovisiesongfestival van 2021 vindt definitief plaats in mei in Rotterdam. Dat werd bekendgemaakt tijdens de speciale tv-uitzending 'Eurovision: Europe Shine A Light 'die zaterdag als alternatief voor het geannuleerde songfestival in 45 landen live werd uitgezonden.

"We kijken ernaar uit om met de hele songfestivalfamilie samen te werken om dit volgend jaar mogelijk te maken"

"Ons team is gemotiveerd en enthousiast en heeft zin om met hernieuwde energie vooruit te kijken om in 2021 een fantastisch Eurovisiesongfestival te organiseren", laat uitvoerend producent Sietse Bakker weten. "Ja, met een gevoel van realisme dat past bij de tijd waarin we leven, maar ook met ambitie en creativiteit. We kijken ernaar uit om met de hele songfestivalfamilie samen te werken om dit volgend jaar mogelijk te maken."

Rotterdam zegde vorige maand al toe weer gaststad te willen zijn. NPO, AVROTROS en NOS gaven toen aan in principe door te willen, echter moesten eerst alle financiën op een rijtje worden gezet.

Miniatuurvoorbeeld

Lees meer:

Alternatief songfestival met open armen ontvangen

De organiserende omroepen zijn zich er naar eigen zeggen van bewust dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus het komende jaar van invloed gaan zijn op evenementen. Die ontwikkelingen laten zich op de lange termijn niet voorspellen. Daarom wordt de komende maanden door alle betrokken partijen gewerkt aan verschillende scenario’s.

Martin Österdahl, de nieuwe Executive Supervisor van het Eurovisiesongfestival, is blij dat er weer verder kan worden gekeken. "Het is van cruciaal belang dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar terugkeert", vindt hij. "En ik ben ervan overtuigd dat wij samen door de uitdagingen waar het Eurovisiesongfestival nu voor staat, sterker dan ooit gaan terugkomen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Songfestivalbaas Jon Ola Sand geeft stokje na tien jaar door

De gemeente Rotterdam is blij dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar alsnog naar de Maasstad komt. "Erg fijn dat de omroepen en de EBU opnieuw het vertrouwen hebben om samen met ons alsnog een onvergetelijke 65e editie van het Eurovisie Songfestival neer te zetten", zegt de verantwoordelijk Rotterdamse wethouder Said Kasmi. "Dat is een groot compliment voor al die mensen die in de afgelopen maanden zo hard bezig zijn geweest met de voorbereidingen hier in Rotterdam." 

Ook Rotterdam Ahoy is lyrisch over het feit dat het Eurovisiesongfestival alsnog naar Rotterdam komt, een jaar later. Dat laat algemeen directeur Jolanda Jansen weten. "Wij hebben ontzettend veel zin om met nieuwe energie een fantastisch ESF 2021 te organiseren in Rotterdam. Uiteraard vergeten we daarbij de huidige situatie niet maar wij zijn er klaar voor om samen met een prachtig team op creatieve manier iets geweldigs neer te zetten volgend jaar", zegt Jansen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Wat bedoelde Graham Norton met de uitspraak 'awkward'?

Volgens NPO-voorzitter Shula Rijxman verdienen "Europa en Nederland, gaststad Rotterdam, artiesten, fans en de Nederlandse creatieve en culturele sector" iets om naar uit te kijken "in deze lastige tijden". "Stilstaan is geen optie dus we gaan er in onze voorbereidingen met Rotterdam alles aan doen om toch een bijzonder festival te organiseren."

Wanneer het songfestival volgend jaar precies plaatsheeft is nog niet duidelijk. De komende weken en maanden worden meer details bekendgemaakt. Fans die nog kaartjes hebben voor het geannuleerde festival krijgen binnenkort een bericht over de mogelijkheid om kaarten te behouden dan wel een refund te ontvangen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager ondersteboven door vele reacties songfestivalshow

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!