Beeld © ANP

Toekomst Eurovisiesongfestival 2021 nog onzeker

5 januari 2021 18:09

De projectorganisatie van het Eurovisiesongfestival wil op basis van de uitspraken van premier Mark Rutte tijdens het vaccinatiedebat in de Tweede Kamer, nog geen uitspraken doen over mogelijke scenario's voor het liedjesevenement. Dat laat een woordvoerder weten.

"Zoals bekend zijn we bij het Eurovisiesongfestival met vier verschillende scenario’s voorbereid op elke mogelijke situatie waar Nederland zich in mei 2021 in bevindt"

Rutte stelde tijdens het debat niet hoopvol te zijn dat de lockdownmaatregelen na 19 januari zullen worden versoepeld. Het songfestival liet eerder weten begin februari op basis van de informatie die dan voorhanden is een besluit over de vorm van het evenement te gaan nemen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Komen The Mamas opnieuw naar Eurovisiesongfestival?

Er is geen reden om op basis van de uitspraken van de premier op de zaken vooruit te lopen, meent het ESF. "Zoals bekend zijn we bij het Eurovisiesongfestival met vier verschillende scenario’s voorbereid op elke mogelijke situatie waar Nederland zich in mei 2021 in bevindt. Het Eurovisiesongfestival gaat hoe dan ook door, een definitieve beslissing voor een scenario verwachten we begin februari te nemen. Die nemen we onder andere op basis van de situatie dan, maar ook op basis van het perspectief richting mei."

Miniatuurvoorbeeld

Ook leuk:

Organisatie songfestival zoekt de mooiste plekjes in Nederland

Het Eurovisiesongfestival werd vorig jaar mei na lang wikken en wegen gecanceld vanwege de coronapandemie. Het liedjesfestijn zou in mei plaats moeten vinden in Rotterdam.

'Nieuw songfestival wordt echt een uitdaging'

02:17

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!