Sietse Bakker Beeld © ANP

Songfestivalorganisatie hoopvol na succesvol eerste testevenement

7 januari 2021 18:46

De songfestivalorganisatie heeft hoopvol gereageerd op berichten over een succesvol verlopen proefevenement in Barcelona met ruim duizend man publiek. Niemand raakte besmet met het coronavirus.

"Goed nieuws, inspirerend en hoopvol!"

'Geen nieuwe coronabesmettingen na pilotevent in Barcelona. Goed nieuws, inspirerend en hoopvol!', zo schrijft uitvoerend producent Sietse Bakker op Twitter.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nederlands-Griekse Stefania onthult titel Songfestivallied

Het proefevenement werd georganiseerd in samenwerking met het festival Primavera Sound om te testen of een concert zonder verplichte onderling afstand leidt tot nieuwe besmettingen. Aan de deur werden sneltests gedaan.

'Nieuw songfestival wordt echt een uitdaging'

02:17

De Nederlandse evenementenbranche dringt al langer aan op soortgelijke testevenementen. Vanwege de lange aanlooptijd die komt kijken bij de organisatie ervan, zou er deze maand al moeten worden getest. Zonder tests kan het songfestival waarschijnlijk niet in de normale vorm doorgaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Toekomst Eurovisiesongfestival 2021 nog onzeker

De branche voerde eerder deze week de druk op met een paginagrote advertentie in verschillende kranten. Uiterlijk 1 februari willen organisatoren duidelijkheid over wat er wel en niet kan worden georganiseerd.

Fieldlab Evenementen gaat ervan uit dat proefprojecten in Nederland in de tweede helft van januari doorgaan. Onder anderen Guido Weijers mag dan voor 500 toeschouwers in het Beatrix Theater in Utrecht spelen.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!