James Newman Beeld © Instagram @jamesnewman

James Newman opnieuw voor Engeland naar het songfestival

19 februari 2021 11:07

James Newman (35) zal dit jaar opnieuw het Verenigd Koninkrijk vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Dat heeft de BBC vrijdag bekendgemaakt.

"Ik was zo van slag toen het vorig jaar werd geannuleerd en dat ik niet de kans kreeg om naar Rotterdam te gaan en op het podium te zingen"

De zanger zou vorig jaar al meedoen, maar toen werd het liedjesspektakel vanwege de coronacrisis afgeblazen. James is blij dat hij een tweede kans krijgt. "Ik moet afmaken wat ik ben begonnen", zei de zanger op BBC Radio 1. "Ik was zo van slag toen het vorig jaar werd geannuleerd en dat ik niet de kans kreeg om naar Rotterdam te gaan en op het podium te zingen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Organisatie songfestival: 'Coronatestbewijs mooie ontwikkeling'

James is samen met zijn broer John bekend van hits als 'Love Me Again' en 'Blame'. Hij werkte samen met grote namen als Toni Braxton, Ed Sheeran en Olly Murs. De samenwerking met Rudimental leverde hem een nummer 1-hit op voor 'Waiting All Night'. Zijn grootste hit scoorde hij in 2018 met 'Therapy', dat hij samen met Armin van Buuren maakte. James werd daarnaast al twee keer genomineerd voor een Grammy. Met welk nummer hij meedoet aan het songfestival wordt later bekendgemaakt.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Pieter Gabriel (16) maakt opnieuw openingsmuziek songfestival

Doordat het Eurovisiesongfestival vorig jaar niet kon doorgaan, moesten landen beslissen of ze in 2021 dezelfde artiest sturen. Veel landen kozen daarvoor, wel moeten ze een ander nummer kiezen. Het Verenigd Koninkrijk is als een van de 'big five' al verzekerd van een plekje in de finale op 22 mei. Ook Frankrijk, Duitsland, Italië en Spanje - en Nederland als gastland - hebben al een finaleplek.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!