Jendrik Sigwart

Duitse Jendrik maakt zijn songfestivalnummer bekend

25 februari 2021 13:39

Zanger Jendrik Sigwart (26) zal Duitsland met het nummer 'I Don't Feel Hate; vertegenwoordigen tijdens het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Het vrolijke gitaarliedje is donderdag verschenen op alle streamingdiensten. De bijbehorende videoclip komt donderdagavond uit op YouTube.

Jendrik schreef het nummer samen met Christoph Oswald. Laatstgenoemde is ook verantwoordelijk voor de productie. De zanger zal 'I Don't Feel Hate' vrijdagavond voor het eerst live spelen tijdens de talkshow van Barbara Schöneberger op zender NDR.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is wanneer Jeangu Macrooy zijn songfestivallied presenteert

Begin deze maand werd bekend dat Duitsland Jendrik naar het songfestival stuurt. Net als vorig jaar kozen twee onafhankelijke jury's, zonder tussenkomst van het publiek, uit een groep artiesten hun favoriet. Tijdens de geannuleerde editie van vorig jaar zou Ben Dolic meedoen, maar hij werd voor dit jaar gepasseerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dit is het catchy songfestivalliedje van Elena Tsagkrinou

Duitsland behoort tot de zogenoemde 'big five' en is al verzekerd van een plekje in de grote finale op 22 mei. Ook het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje - en Nederland als gastland - hebben al een finaleplek.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!