Jeangu Macrooy Beeld © Rinse Fokkema

Mark Rutte ziet geen obstakels als Nederland songfestival weer wint

04 maart 2021 20:16

Mark Rutte (54) ziet niet direct een probleem als Nederland opnieuw het Eurovisiesongfestival wint. De demissionair minister-president denkt dat er qua kosten wel iets te regelen valt. "Daar komen we wel uit", zei hij in 'De Vooravond'.

"Ik vond het echt ontzettend mooi"

Rutte was onder de indruk van het festivalnummer van Jeangu Macrooy, dat in hetzelfde programma gepresenteerd werd. "Ik vond het echt ontzettend mooi", zei de premier. "Ook mooi dat we het Surinaamse van Jeangu kunnen zien (...) Namens de hele Nederlandse regering wens ik hem ontzettend veel succes."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hans Pannecoucke weer regisseur van Nederlandse songfestivalact

Niet iedereen was heel enthousiast aan tafel bij De Vooravond. Gordon vond bijvoorbeeld Jeangu's vorige inzending 'Grow' beter. "Vele malen beter. Ik ben hier minder van onder de indruk. Bij 'Grow' had ik dat gelijk al vanaf de eerste toon." Desondanks noemde hij Jeangu een 'erg goede vocalist'.

Zanger Dwight Dissels was heel blij met het achtergrondkoor. "En ook met het Surinaamse element. Heel erg verrassend", zei hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Cornald Maas ziet potentie in nieuwe inzending Jeangu Macrooy

Shelley Vol van OG3NE vond het vooral goed dat Jeangu na de ballade 'Grow' nu voor een uptempo nummer koos. "Anders gaan mensen het de hele tijd vergelijken met 'Grow'. Ik vind het goed dat hij dacht: ik ga het gewoon helemaal anders doen".

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!