Sietse Bakker Beeld © ANP

Organisatie Eurovisiesongfestival dankbaar voor publiek

01 april 2021 09:36

De organisatie van het Eurovisiesongfestival is dankbaar dat er publiek is toegestaan bij het songfestival. Het liedjesfestijn wordt het volgende proefevenement van Fieldlab Evenementen, een gezamenlijk initiatief van zowel de zakelijke als de publieksevenementensector en de overheid.

"Dat we nu de mogelijkheid krijgen om het draaiboek mét publiek weer open te slaan is iets waar we alleen maar van konden dromen"

"Dat we nu de mogelijkheid krijgen om het draaiboek mét publiek weer open te slaan is iets waar we alleen maar van konden dromen", laat Sietse Bakker, uitvoerend producent van het songfestival weten. Tijdens alle repetities, de halve finales en grote finale in Rotterdam Ahoy in mei wordt per show maximaal 3500 man publiek toegelaten.

Volgens Sietse is het een teken van vertrouwen. "We zijn het kabinet en Fieldlab Evenementen dankbaar voor dit perspectief en het vertrouwen dat ze ons hierin geven", aldus de producent.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aran Bade: 'Songfestival zonder publiek zou een domper zijn'

De Rotterdamse songfestivalwethouder Said Kasmi noemt het toestaan van publiek bij de shows heel positief nieuws. "Wat mooi dat er fans zijn die het songfestival in Ahoy toch van dichtbij kunnen beleven. Iets waar ik eigenlijk al niet meer op durfde te hopen", laat hij weten. Hij is blij dat het kabinet deze ambitie heeft uitgesproken. "Nu aftellen naar een onvergetelijk songfestival."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nieuwe single Duncan Laurence tijdens songfestival in première

In de komende weken komt er meer duidelijkheid over hoe Fieldlab het songfestival gaat organiseren, zoals de wijze waarop het publiek kan worden ontvangen en hoe de kaartverkoop plaatsvindt. Het besluit om toch publiek toe te laten in Ahoy kan wel nog worden teruggedraaid als er sprake is van een nieuwe piek in coronabesmettingen. Eind april wordt er een definitieve uitspraak gedaan.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Tóch publiek welkom bij 65e editie Eurovisiesongfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!