Afrojack, Wulf en Glennis Grace Beeld © Getty Images, ANP

Afrojack, Glennis Grace en Wulf in grote finale songfestival

05 april 2021 08:58

Afrojack (33) is toegevoegd aan de spectaculaire line-up van het Eurovisiesongfestival 2021. Samen met Nederlandse toptalenten Glennis Grace (42) en Wulf (34) gaat hij een exclusief optreden in Rotterdam geven als onderdeel van de speciaal voor het Songfestival gemaakte act 'Music Binds Us'. Het is voor het eerst dat de interval act in de finale uit twee delen bestaat.

"Met deze act willen wij alle energie vanuit Rotterdam Europa insturen en letterlijk weer verbinding maken"

Tijdens het optreden worden twee totaal verschillende muziekstijlen aan elkaar verbonden, namelijk klassieke muziek en Nederlands beste exportproduct: dance-muziek. In het eerste deel van de act wordt de focus gelegd op een film geregisseerd door succesvol regisseur Tim Oliehoek. Hierin spelen niet alleen Afrojack en het klassieke orkest een rol, maar ook zanger Wulf. Hiermee volgen ze Madonna op, die twee jaar geleden de interval act verzorgde.

In deze film wordt het centrum van Rotterdam gebruikt en staat de beroemde Erasmusbrug centraal. Vanaf het grote podium in Rotterdam Ahoy brengen Afrojack en Glennis Grace de act live tot een muzikaal hoogtepunt, terwijl het klassieke orkest doorspeelt.

Glennis vindt het fantastisch. "Ik ben nu nog niet nerveus maar een week van tevoren kan ik niet eten van de spanning om het goed neer te zetten. Ze hebben mij hiervoor gevraagd, wat ik echt een eer vind en wat het ook is. Ik vind het super dat ze hiervoor Nederlandse artiesten hebben gevraagd in plaats van internationale artiesten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nog 50 dagen tot het songfestival: wat kunnen we verwachten?

"Muziek verbindt, zeker in deze bijzondere tijden", vertelt Gerben Bakker, Head of Show. "Waar ooit onze DJ’s de hele wereld overvlogen om contact te maken met hun publiek, is nu de realiteit helaas anders. Met deze act willen wij alle energie vanuit Rotterdam Europa insturen en letterlijk weer verbinding maken. Niet alleen tussen de kijkers, maar ook met twee unieke muziekstijlen: de beroemde, Nederlandse dance-muziek en de sound van het klassieke orkest."

Hij is dan ook erg blij dat Glennis, Afrojack en Wulf Nederland willen vertegenwoordigen. "We willen tijdens deze editie van het Songfestival het beste van Nederland laten zien. Dat doen wij niet alleen met Afrojack, maar ook met vocale toptalenten zoals Wulf en Glennis Grace", stelt hij. "Verder is het bijzonder om te zien hoe regisseur Tim Oliehoek zijn tanden in dit unieke project zet. Ook hij behoort wat mij betreft tot het beste van Nederland. Het orkest is speciaal voor de Grand Final samengesteld en bestaat uit jong talent. Na dit bijzondere jaar hoop ik dat tijdens deze unieke act heel Europa even de nare tijd kan vergeten."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Aran Bade: 'Songfestival zonder publiek zou een domper zijn'

"Ongelofelijk dat Eurovision ons dit podium gunt", vertelt Afrojack aan RTL Boulevard. "Ik ben super hyped dat ik met zo'n niveau Nederlands zang- en muziektalent mag werken. Ik heb in het verleden veel shows gedaan maar om nu met dit team internationaal Nederland te mogen vertegenwoordigen naar 100 miljoen kijkers is een eer."

Songfestivalkenner Aran Bade: "Afrojack, Glennis Grace en Wulf worden de opvolgers van Madonna. Een spannende taak om voor ruim 200 miljoen kijkers op te treden. Zelfs Madonna had moeite toon te houden.  Ik verwacht dat dit trio het zeker beter gaat doen. Het is voor Glennis de terugkeer op het Eurovisie podium na haar deelname in 2005. Ik ben benieuwd naar de combinatie. De pauzeact tijdens de grote finale is altijd een gewaagde exercitie, maar de organisatie kan hiermee kleur geven aan hun festivaleditie. Ik hoop dat ze een visitekaartje afgeven voor de Nederlandse dance-muziek."

De grote finale vindt plaats op zaterdag 22 mei. Wat we dit jaar allemaal kunnen verwachten van het muziekspektakel zie je in onderstaande video.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy vereeuwigd op muurschildering naast Ahoy

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!