Beeld © ANP

Opbouw podium Eurovisiesongfestival 2021 officieel van start

11 april 2021 03:30

Met nog 41 dagen te gaan voor de grote finale beginnen in Rotterdam Ahoy de echte voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival. Zondagochtend wordt op de arenavloer het startschot gegeven voor de opbouw van het podium.

"Hier gaat ons hart sneller van kloppen, op de vloer samen iets moois opbouwen"

Met een druk op de knop laten uitvoerend producent Sietse Bakker en Ahoy-directeur Jolanda Jansen de eerste vrachtwagen met daarin onderdelen naar binnen. "Het is inmiddels 693 dagen geleden dat Duncan het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv won, 590 dagen sinds we voor Rotterdam als gaststad kozen, 389 dagen sinds de afgelasting op 18 maart vorig jaar en nog 41 dagen te gaan tot de grote finale hier op 22 mei", somde hij op, voordat de eerste vrachtwagen werd verwelkomd.

Jansen noemt het een 'belangrijk en gedenkwaardig moment'. "Hier gaat ons hart sneller van kloppen, op de vloer samen iets moois opbouwen", aldus de directeur van Ahoy. "We kunnen niet wachten." De organisatie heeft nog precies een maand voor de opbouw. Naar verwachting starten op 8 mei de eerste repetities.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ook podcast op de plank over Eurovisiesongfestival

Het podium van het Eurovisiesongfestival wordt het grootste dat Rotterdam Ahoy ooit heeft gehad. Dat meldt Erwin Rintjema, die als hoofd technische productie van Ahoy onder meer de opbouw van het podium overziet. Ruim de helft van de arena van Ahoy, waar normaal gesproken ruimte is voor maximaal 16.500 bezoekers, wordt straks door het podium in beslag genomen. "De totale breedte van het podium is 52 meter. Dat is iets breder dan de vloer van Ahoy, dus we bouwen ook aan de zijkanten over de eerste ring van de tribunes heen", zei hij zondag bij de officiële aftrap van de opbouw.

Hoewel het een groot decor wordt, verwacht Rintjema dat de shows toch 'intiem' worden voor de mogelijk 3500 fysiek aanwezige fans. "Ik denk dat we ook een geweldige sfeer kunnen neerzetten. Een sfeer die iedereen zo heeft gemist."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence ontvangt eerste Eurovisiesongfestival-sieraad

Zondag is ook de eerste dag dat het coronaprotocol in Ahoy van kracht is. Iedereen die het gebouw betreedt moet in een speciaal aangelegde snelteststraat negatief testen.

Het songfestival vindt dit jaar in Nederland plaats omdat Duncan Laurence de vorige editie won. Jeangu Macrooy is dit keer de Nederlandse inzending. Hij is al verzekert van een plek in de finale op 22 mei.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit wil niet in over de top-pak het songfestival presenteren

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!