Nikkie de Jager Beeld © ANP

Nikkie de Jager verwijdert oude tweets met oog op songfestival

22 april 2021 17:07

Over een kleine maand gaat het songfestival eindelijk in de herkansing. Presentatoren Jan Smit (35), Chantal Janzen (42) en Edsilia Rombley (43) zijn al onder meer druk bezig met het nemen van Engelse les. Hun co-host Nikkie de Jager (27) neemt een heel andere en ook heel bijzondere voorbereidingsmaatregel op het liedjesfestijn.

"Het gaat mij niet gebeuren dat ik het tot vierde host heb geschopt en dat ik dan allemaal heel lullige tweets op het web heb slingeren"

In het meinummer van &C, dat volledig in het teken staat van het songfestival, vertelt de succesvolle YouTuber dat ze al haar oude tweets heeft verwijderd. "Het gaat mij niet gebeuren dat ik het tot vierde host heb geschopt en dat ik dan allemaal heel lullige tweets op het web heb slingeren", biecht ze op. 

Een slimme actie, maar volgens co-host Chantal Janzen kun je nu eenmaal niet tegenhouden wat je denkt. "Wij zijn jarenlang ook publiek geweest. Het is zo lekker om thuis te zitten en dan iets te twitteren. Dan zit je daar met een andere pet op", helpt ze haar herinneren.

Songfestival met publiek als Fieldlab mogelijk? Chantal reageert

00:55
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie de Jager laat tattoo zetten 'om vrijheid te vieren'

Over wissen gesproken: in een paar landen - waaronder Polen, Frankrijk en Italië - werd tijdens de alternatieve show vorig jaar overgeschakeld naar reclame toen Nikkie in beeld verscheen. Volgens sommigen was dat vanwege het feit dat ze transgender is. Volgens Nikkie zelf zat het echter anders. Ze legt uit: "In de helft van de landen heb je reclameblokken omdat het bij de commerciële zender wordt uitgezonden. Die worden normaliter ingelast tijdens de momenten dat ze naar de greenroom schakelen en nu dus tijdens mijn online update. Maar omdat ik het was, dachten veel mensen: huh? Bannen ze haar nou omdat ze transgender is?"

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nog altijd de vraag of publiek aanwezig mag zijn bij songfestival

Toch raken dit soort berichten haar wel. "Toen ik het voor het eerst hoorde, dacht ik wel: oh, oké, dus ik heb het voor niks gedaan? Niemand heeft me gezien? Maar gelukkig was dat niet zo en heeft het niks met mijn coming-out te maken", vertelt ze. "Nou ja, Polen heeft het misschien heel strategisch ingezet. Nee hoor, grapje."

Het hele interview met Jan, Chantal, Edsilia en Nikkie is nu te lezen in &C. 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

'Dit wordt het meest historische songfestival ooit'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!