Samantha Steenwijk Beeld © RTL Boulevard

Samantha Steenwijk wil met Nederlands nummer naar het songfestival

7 mei 2021 20:40

Samantha Steenwijk (35) steekt niet onder stoelen of banken graag een keer mee te willen doen aan het Eurovisiesongfestival. Het liefst in het Nederlands, zo onthult ze in RTL Boulevard.

"Dat kan gewoon en niemand heeft het meer door"

Onlangs stak de zangeres en songfestival-liefhebber het iconische nummers 'Vrede' van Ruth Jacott nog in een nieuw jasje. Zelf droomt ze er ook van ooit ons land te vertegenwoordigen voor heel Europa, en als het even kan in haar moedertaal.

Samantha Steenwijk droomt van optreden op songfestivalpodium

00:55
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Snollebollekes bedankt voor songfestival: 'Gimmick is eraf'

"Ik zou het heel graag doen. Het is niet dat ik m’n zinnen erop zet, maar ik zou het zeker heel graag doen", vertelt ze aan de desk van RTL Boulevard. "Het liefst dan ook gewoon in mijn eigen taal, want dat kan gewoon en niemand heeft het meer door."

Als voorbeeld noemt ze Salvador Sobral, die in 2017 uit de naam van Portugal het songfestival won met het nummer 'Amar pelos dois'. "Daar verstonden we toen ook niets van", aldus de zangeres.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Buddy Vedder geeft kijkje achter schermen Eurovisie Songfestival

Op dinsdag 18 mei is de eerste halve finale van het songfestival, twee dagen later de tweede en zaterdag 22 mei vindt de grote finale plaats. Omdat Nederland dankzij de winst van Duncan Laurence in 2019 het gastland is van het liedjesfestijn, is Jeangu al verzekerd van een plekje in de grote finale op 22 mei. 

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!