Duncan Beeld © ANP

Arcade uitgeroepen tot beste Nederlandse songfestivalliedje

7 mei 2021 20:32

'Arcade' van Duncan Laurence (27) is verkozen tot Het Beste Nederlandse Songfestivalliedje Aller Tijden. Dat werd vrijdagavond bekendgemaakt in de talkshow 'De Vooravond'. In 2019 won Laurence met het nummer de finale van het Eurovisiesongfestival.

"Dat het gekozen is door een vakjury en door het publiek maakt het extra bijzonder"

"Ik vind het niet normaal, deze uitverkiezing. Echt te gek", reageert Duncan in de VARAgids, de organisator van de verkiezing. "Dat het gekozen is door een vakjury en door het publiek maakt het extra bijzonder, dat is heel erg tof om te mogen horen."

Op de tweede plek staat 'Calm After The Storm' van The Common Linnets (2014), gevolgd door 'Birds' van Anouk (2013), 'Vrede' van Ruth Jacott (1993) en 'De troubadour' van Lenny Kuhr (1969).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan heeft nog steeds geen genoeg van Arcade

De vakjury bestond uit voorzitter Cornald Maas, Stefania Liberakakis (de Nederlandse die dit jaar voor Griekenland uitkomt), Willeke Alberti (deed in 1994 mee met 'Waar is de zon'), Sander Lantinga (verzorgt dit jaar het commentaar) en Songfestival-adept Paul de Leeuw. Ruim 2000 mensen deden mee namens de publieksjury.

Paul de Leeuw 'heel trots' dat songfestival in Rotterdam is

00:42
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence door het dolle na optreden Ellen DeGeneres

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!