Ilse DeLange in College Tour Beeld © ANP

Ilse DeLange ziet deelname songfestival wel zitten met het juiste liedje

11 mei 2021 17:53

Eerder greep Ilse DeLange (43) met The Common Linnets in 2014 nét naast de winst, maar in 2019 maakte haar protegé Duncan Laurence (27) een hoop goed door het songfestival naar Nederland te halen. Of we de zangeres zelf nog een keertje voor heel Europa zien optreden? In 'College Tour' geeft ze antwoord op die prangende vraag.

"Alles begint met een liedje"

Aan de vooravond van het Eurovisiesongfestival, dat mede door haar rol als mentor van Duncan Laurence in Nederland plaatsvindt, is Ilse DeLange dinsdagavond te gast in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van College Tour. Als presentator Twan Huys haar tijdens hun gesprek vraagt of ze zelf niet nog een keertje Nederland wil vertegenwoordigen, moet ze even nadenken. "Ik sluit het niet uit", antwoordt Ilse vervolgens - zoals we van haar gewend zijn - politiek correct. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ilse en Waylon hebben zich verzoend: 'Tijd heelt alle wonden'

Maar daar laat Twan het niet bij. "Je bent geen politicus, zou je het willen?' oppert hij daarom nog een keer. "Alles begint met een liedje. Op dit moment zou ik het nog niet hebben, het liedje", vertelt de countryzangeres vervolgens. "Als ik dat heb, dan zou ik het zeker heel tof vinden om het nog een keertje te mogen doen."

Ilse kaart tijdens de uitzending ook de ingewikkelde relatie met haar voormalig muziekpartner Waylon aan. "Tijd heelt alle wonden, ook deze", zegt ze in de uitzending. "Veel mensen vragen zich natuurlijk af hoe de verstandhouding tussen mij en Waylon is. We zijn elkaar laatst tegengekomen en dat was hartstikke mooi en hartstikke fijn." 

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

De Jonge reageert op uitsluiten mensen met hoog BMI op songfestival

Mocht Ilse nog een kansje wagen, dan zijn de zogenoemde 'douze points' van Duitsland al in de pocket. Daar schitterde de zangeres namelijk onlangs nog in het dansprogramma Let's Dance, waar ze publiekslieveling was. 

Ilse DeLange publiekslieveling van Duits dansprogramma Let's Dance

02:32
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Duncan Laurence in extase: Arcade bereikt magische grens in VS

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!