Kateryna Pavlenko Beeld © Getty Images

Oekraïense songfestivalkandidate uit voorzorg in quarantaine

12 mei 2021 15:18

De leadzangeres van de Oekraïense songfestivalinzending Go_A zit sinds woensdag uit voorzorg in quarantaine. Kateryna Pavlenko (32) voelde zich niet lekker en heeft volgens het geldende veiligheidsprotocol rond het Eurovisiesongfestival een PCR-coronatest ondergaan. Ze moet nu wachten op de uitslag voordat ze weer in Rotterdam Ahoy mag komen.

Door de voorzorgsmaatregel kan Kateryna woensdag niet repeteren en mist ze ook de persconferentie, laat de European Broadcasting Union (EBU) weten.

De overige bandleden van Go_A zijn allemaal negatief getest en treden op met een stand-in zangeres. Aansluitend zijn zij wel bij de persconferentie.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nog enkele honderden tickets voor songfestival beschikbaar

Jeangu heeft zijn repetities op 13 en 15 mei repeteren. Omdat Nederland dankzij de winst van Duncan Laurence in 2019 het gastland is van het Eurovisiesongfestival is Jeangu al verzekerd van een plekje in de grote finale op 22 mei. Daarom is hij samen met de deelnemers uit Italië, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Spanje, de zogenoemde 'Big 5', pas later aan de beurt om te repeteren.

Jeangu Macrooy zag broccoli Mama Appelsap al aankomen

01:51
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder Jeangu mag niet naar Nederland voor het songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!