Jeangu Macrooy Beeld © ANP

Jeangu Macrooy voor het eerst op het songfestivalpodium

13 mei 2021 03:30

Jeangu Macrooy (27) zet donderdag zijn eerste stappen op het podium van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Hij behoort samen met de deelnemers uit de Big Five-landen bij de laatste artiesten die beginnen aan de repetities.

Rond 17.00 uur krijgt Jeangu een half uur de tijd om zijn nummer 'Birth Of A New Age' te oefenen. De repetitie is niet alleen voor de zanger zelf, maar ook voor alle technici die hem straks in beeld brengen en belichten. Net als in de afgelopen jaren is de Belg Hans Pannecoucke verantwoordelijk voor de regie. Thim IJzerman heeft het lichtplan bedacht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Moeder Jeangu mag niet naar Nederland voor het songfestival

Over de act van Jeangu is nog weinig bekend. Wel is al duidelijk dat zijn twee achtergrondzangers A Mili en tweelingbroer Xillan een zichtbare rol krijgen. De drie hebben een dansje ingestudeerd die ze afgelopen week al lieten zien op TikTok. Fans werd opgeroepen om de pasjes alvast in te studeren.

Jeangu: 'Ik hoop dat iedereen het nummer voelt en begrijpt'

00:57

Nederland is niet de enige deelnemer die dit jaar goede sier hoopt te maken met een TikTok-dansje. Ook onder meer Litouwen en IJsland hebben speciale dansjes ingestudeerd.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oekraïense songfestivalkandidate uit voorzorg in quarantaine

Naast Jeangu komt er donderdag nog een Nederlandse artiest in actie. De Utrechtse Stefania, de Griekse inzending, heeft 's ochtends haar tweede repetitie. Zij treedt volgende week donderdag in de tweede halve finale aan. Jeangu, die al verzekerd is van een finaleplaats, repeteert zaterdag voor de tweede keer.

De zogeheten Big Five bestaat uit Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje en Italië. Omdat ze meer geld betalen aan het songfestival zijn ze al automatisch geplaatst voor de finale.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Danny Vera Nederlandse inzending op alternatief songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!