Paul de Leeuw Beeld © RTL Boulevard

Paul de Leeuw voelde zich steeds minder thuis bij online programma ESF

17 mei 2021 14:15

Paul de Leeuw (59) voelde zich 'steeds minder thuis' bij het online programma rond het Eurovisiesongfestival 'dat in twee weken met veel energie uit de grond is gestampt'. Daarom heeft hij de presentatie overgedragen aan Sofie van den Enk (40). Dat laat zijn woordvoerder maandag desgevraagd weten.

"Ik ben blij dat de NPO Astrid Joosten en mij heeft gevraagd een extra Op1-uitzending te maken"

De organisatie van het ESF meldde zondagavond plotseling dat Paul niet te zien zal zijn als presentator van de dagelijkse talkshow Open Up Daily vanuit het Eurovision Village. "Ik ben ooit anderhalf jaar geleden gevraagd om het buitenprogramma in de fanzone te presenteren en dat is een verschil met het online programma waar ik me steeds minder thuis in ging voelen. Dan kan een ander dat beter doen en dat is Sofie", stelt hij.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Paul de Leeuw trekt zich terug als host songfestivaltalkshow

De presentator beklemtoont dat het besluit 'in goed overleg met de organisatie' is genomen. "Ik ben blij dat de NPO Astrid Joosten en mij heeft gevraagd een extra Op1-uitzending te maken na de finale van het ESF op NPO1", aldus de presentator

De eerste uitzending van Open Up Daily van maandag staat in het teken van inclusiviteit en sluit aan bij het thema Open Up van de 65e editie van het Eurovisie Songfestival, dat deze week plaatsvindt in Rotterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jan Smit neemt afscheid van gezin voor 'songfestival-bubbel'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!