Graham Norton Beeld © Getty Images

Graham Norton vol lof over Jeangu: 'Luister naar deze liefde'

22 mei 2021 23:02

De doorgaans vaak spottende Graham Norton (58) hield zich tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival in over Jeangu Macrooy (27). De Ierse presentator en vaste songfestivalcommentator van de BBC kon zich zaterdag vooral inleven in hoe mooi het voor de Nederlandse zanger moest zijn om in Rotterdam Ahoy op te treden.

"Hij mag eindelijk het podium op om de liefde van zijn thuisland te krijgen. Wat een bijzonder moment voor hem"

"Hij mag eindelijk het podium op om de liefde van zijn thuisland te krijgen. Wat een bijzonder moment voor hem", zei Norton vlak voor het optreden van Jeangu, die als 23e aan de beurt was. Ook de joelende zaal ontging de in Ahoy aanwezige commentator niet. "Luister naar deze liefde."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Verrassing: Chantal laat tweede finale-jurk zien voor songfestival

Voor de Utrechtse Stefania, die namens Griekenland meedoet en eerder op de avond optrad, was de presentator iets minder lief. De presentator grapte over de green screen-techniek waardoor de dansers van de zangeres onzichtbaar waren. "Door technologie uit de jaren 70 lijkt het alsof ze met haar wasgoed danst."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Flo Rida pleit voor Amerikaans songfestival

De kansen van Groot-Brittannië, dat het de afgelopen jaren slecht heeft gedaan op het songfestival, lijkt Norton ook dit jaar niet hoog in te schatten. "Veel liefde van het publiek. Hopelijk zorgt het voor wat stemmen", zei hij lachend.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!