Jeangu Macrooy Beeld © ANP

Jeangu Macrooy teleurgesteld maar dankbaar voor het avontuur

23 mei 2021 01:39

Jeangu Macrooy (27) baalt ervan dat hij zaterdagavond de 23e plek heeft behaald tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Wel kijkt de zanger met veel trots terug op zijn songfestivalavontuur.

"Het was zo'n feest dat dit heeft kunnen plaatsvinden in deze tijd, we dealen nog allemaal met corona, het was echt een blessing"

"Het is natuurlijk een teleurstelling als je niet hoog eindigt, maar ja. Weet je, het was zo'n avontuur en ik ben zo blij", zei Jeangu in Op1. De zanger gunt het winnaar Italië ook. "Ik heb echt staan springen voor het podium."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Jeangu Macrooy 23e, slechts uit vijf landen punten

In plaats van teleurstelling voelt de zanger zich vooral heel blij. "Het was zo'n feest dat dit heeft kunnen plaatsvinden in deze tijd, we dealen nog allemaal met corona, het was echt een blessing."

De zanger kreeg van de internationale vakjury's slechts elf punten voor zijn nummer 'Birth Of A New Age'. Van de stemmende kijkers kreeg hij helemaal geen punten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

New York Times prijst Jeangu Macrooy voor 'Black Lives Matter-moment'

De Nederlands-Griekse Stefania kan met een tiende plaats voor Griekenland tevreden zijn. Het is de eerste keer sinds 2013 dat het land weer bij de bovenste tien eindigt. "Het ging zo lekker. Ik ben zo blij", reageerde de Nederlandse kort in Op1. In de afgelopen zes edities kon Griekenland geen potten breken. Twee keer werd de finale niet gehaald en de andere keren eindigden de Zuid-Europeanen niet hoger dan plaats 19.

Stefania stond na het uitdelen van de punten van de vakjury's ook al op de tiende plaats met 91 punten. Het publiek gaf daarna nog 79 punten waardoor het totaal op 170 kwam.

Miniatuurvoorbeeld

Bekijk ook:

Griekse songfestival-inzending Stefania kan tranen niet bedwingen

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!