Beeld © ANP

Ongeloof bij Måneskin na winst: 'Dit is pas het begin'

23 mei 2021 02:03

De rockers van Måneskin hebben hun overwinning op het Eurovisiesongfestival direct gevierd. Tijdens de persconferentie na afloop aan de finale ging de champagne open en konden de muzikanten eindelijk aan de alcohol. Achter hun microfoontjes heerste daarna vooral het ongeloof.

"We zijn zeer vereerd. Dit is pas het begin voor ons. Vanaf morgen gaan we overal spelen"

"Het is ongelooflijk", stamelde de pas 22-jarige frontman Damiano David. "Het leukste is dat we hebben gewonnen doordat het publiek ons zoveel punten gaf", voegde gitarist Victoria De Angelis eraan toe. "Dat betekent dat het publiek onze muziek echt leuk vindt. We zijn zeer vereerd. Dit is pas het begin voor ons. Vanaf morgen gaan we overal spelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel klachten over niet getelde stemmen, Italië onterechte winnaar?

De Italianen vonden de puntentelling een marteling. "Het was een explosie van emotie", aldus Victoria. "We hadden het echt niet verwacht. Het was zo spannend." De muzikante trok de vergelijking met het festival van San Remo, dat ze eerder dit jaar wonnen. "Daar ging de puntentelling een stuk sneller."

Måneskin hoopt dat rock nu vaker terugkeert op het songfestival en misschien wel vaker gaat winnen. "Waarom zou je geen rocksong sturen? Ik denk dat vanaf nu veel meer landen het gaan doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dries Roelvink: 'Ik ga volgend jaar naar songfestival'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!