Nikkie de Jager Beeld © ANP

Nikkie: 'Laat me niet de laatste transgender bij songfestival zijn'

23 mei 2021 02:36

Nikkie de Jager (27) hoopt dat het niet weer dik twintig jaar duurt voordat de transgendercommunity is vertegenwoordigd op het Eurovisiesongfestival. De vlogster, dit jaar een van de presentatoren van het internationale festijn, is 'trots en blij dat ik er voor een community mocht staan'.

"Ik vind het fijn dat ik het vertrouwen heb gekregen van AVROTROS, de EBU, van iedereen"

"De laatste keer dat er transvertegenwoordiging was, was met Dana International", zei ze in Op1 over de Israëlische zangeres die in 1998 het Eurovisiesongfestival won met 'Diva'. "En toen was er een groot gat met helemaal niks en nu was ik er gelukkig. Maar alsjeblieft, laat mij niet de laatste zijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel klachten over niet getelde stemmen, Italië onterechte winnaar?

Nikkie die vorig jaar bekendmaakte dat ze transgender is, kreeg ontzettend veel positieve reacties op haar presentatiewerk. "Dit was vanaf dag één mijn allergrootste droom en ik heb oneindig veel tranen gelaten, net ook weer." De 27-jarige was doodsbang voor de eerste liveshow, de eerste halve finale van afgelopen dinsdag. "Ik heb vaak een mening en dan word ik iets genoemd. Toen de reacties zo goed waren, dacht ik: 'O, we hebben het echt goed gedaan met zijn vieren.'"

Linda Hakeboom: 'Ken niemand met zulke stalen zenuwen als Nikkie'

01:35
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnieuw lofzang voor Nikkie de Jager na songfestivalshow

Volgens medepresentator Jan Smit gebeurde er 'iets' in de zaal zodra Nikkieten tonele verscheen waardoor de andere drie presentatoren naar de achtergrond verdwenen. "Dan is het: leuk dat wij er ook waren", zei de Volendammer over hemzelf, Chantal Janzen en Edsilia Rombley. "Jij hebt iets unieks."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rockband Måneskin te horen in Italiaanse versie Cruella-film

Nikkie zelf is vooral blij dat ze de kans heeft gekregen zo'n groot evenement te presenteren. "Ik vind het fijn dat ik het vertrouwen heb gekregen van AVROTROS, de EBU, van iedereen. Dat het gewoon kon en dat het mocht." Of haar telefoon nu roodgloeiend staat met aanbiedingen, weet zeniet. "Dat moet je mijn manager vragen, ik heb dat genegeerd. Ik wil nu vooral slapen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zanger Måneskin reageert op beschuldiging drugsgebruik: 'Niets te verbergen'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!