Damiano David staat de pers te woord nadat bekend werd dat Måneskin gewonnen heeft. Beeld © ANP

Zanger Måneskin reageert op beschuldiging drugsgebruik: 'Niets te verbergen'

23 mei 2021 07:43

Damiano David (22) van songfestivalwinnaar Måneskin ontkent tijdens het verdelen van de punten drugs te hebben gebruikt. De zanger van de Italiaanse rockgroep leek in de zogenoemde 'green room' coke te snuiven. Hij boog voorover naar de tafel en maakte een snuivende beweging. Het filmpje werd veel gedeeld op sociale media.

"Wij zijn hier om onze muziek te spelen en we zijn erg blij met de winst van het Eurovisiesongfestival"

De groep stelt op Instagram Stories klaar te staan om getest te worden op drugs. 'We zijn geschokt dat sommige mensen beweren dat Damiano drugs gebruikt. We zijn tegen drugs en hebben nooit cocaïne gebruikt', aldus de formatie. 'We zijn klaar om getest te worden, want we hebben niets te verbergen. Wij zijn hier om onze muziek te spelen en we zijn erg blij met de winst van het Eurovisiesongfestival.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie: 'Laat me niet de laatste transgender bij songfestival zijn'

Wat Damiano David wel aan het doen was, wordt niet toegelicht. De zanger benadrukte eerder tijdens de persconferentie ook al dat hij niet van drugs houdt. Het is niet duidelijk of de groep getest gaat worden. De groep won zaterdag het liedjesfestijn met hun nummer 'Zitti E Buoni'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Rockband Måneskin te horen in Italiaanse versie Cruella-film

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!