Hooverphonic Beeld © ANP

Hooverphonic teleurgesteld met 19e plek op songfestival

23 mei 2021 12:37

De bandleden van Hooverphonic zijn teleurgesteld dat ze op de negentiende plek zijn geëindigd tijdens het Eurovisiesongfestival. Dat vertelde de Belgische inzending aan VRT na afloop van het songfestival.

"We hebben plezier gehad maar we waren niet op de goede plek"

"De bookmakers hadden ons vooraf rond de twintigste plaats gezet en ze hebben gelijk gekregen", aldus bassist Alex Callier. "Het was een rare editie. We hebben plezier gehad maar we waren niet op de goede plek." Ondanks dat de voorspelling van de bookmakers uitkwam, is alsnog trots op hun optreden. "We hebben goed gespeeld en Geike heeft goed gezongen. Wij zijn trots op ons nummer."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Britse media likken wonden na 'vernedering' op songfestival

"Sorry", vult zangeres Geike Arnaert aan. "Het was plezant, volgend jaar beter." De zangeres houdt ondanks het resultaat toch goede herinneringen over aan de liedjeswedstrijd. "De repetities en de spanning elke keer op weg naar het podium vlak voor het optreden, ik vond het heel fijn."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dries Roelvink: 'Ik ga volgend jaar naar songfestival'

Hooverphonic sleepte met hun nummer 'The wrong place' 71 punten binnen van de vakjury’s. Het publiek dat via televoting stemde gaf de band echter maar 3 punten. De grote winnaar van de avond was de Italiaans rockband Måneskin. Het is de derde keer dat Italië de prijs in de wacht sleept.

Nederland eindigde dit jaar als 23e. Wellicht dat we volgend jaar met Davina Michelle weer hoger eindigen, de zangers vertelde eerder aan RTL Boulevard graag mee te willen doen.

Davina zou het 'superleuk' vinden om aan songfestival mee te doen

03:20
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel klachten over niet getelde stemmen, Italië onterechte winnaar?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!