Jeangu Macrooy Beeld © ANP

Jeangu met opgeheven hoofd terug naar Amsterdam: 'Meer dan je best kan je niet doen'

23 mei 2021 13:33

Jeangu Macrooy (27) is moe maar voldaan na zijn avontuur op het Eurovisiesongfestival. Uiteraard had hij gehoopt op een hogere eindklassering, maar de zanger heeft naar eigen zeggen gedaan wat hij kon.

"Het is jammer dat je 23e wordt maar ik ben nog steeds supertrots met wat we hebben neergezet"

"In de context van de competitie ben ik natuurlijk niet tevreden. Het is jammer dat je 23e wordt maar ik ben nog steeds supertrots met wat we hebben neergezet", zei Jeangu zondag vlak voor vertrek bij zijn hotel tegen het ANP. "Ik heb echt genoten van alle stappen die we hebben gezet. Het was echt een feest dat we met zo veel publiek in Ahoy waren, dat het songfestival heeft kunnen plaatsvinden en ik ben dankbaar dat ik Nederland heb kunnen vertegenwoordigen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Organisatie songfestival onderzoekt klachten stemproblemen

Met het nummer 'Birth Of A New Age' wilde Jeangu een verhaal over veerkracht, empowerment en authentiek leven neerzetten. Hij hoopt dat de boodschap bij de mensen is binnengekomen en dat ze er iets aan hebben gehad.

Echter, met nul punten van de televoters, lijkt die boodschap niet helemaal te zijn aangekomen. "Of het dan toch te moeilijk was? Ik heb geen idee eigenlijk. Ik stond op het podium en heb alles gegeven, m'n hele team heeft z'n uiterste best gedaan en meer dan dat kan je niet doen. Ik heb op sociale media en persoonlijk heel mooie berichten gekregen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

New York Times prijst Jeangu Macrooy voor 'Black Lives Matter-moment'

Met Italië heeft het songfestival volgens Jeangu in ieder geval een verdiende winnaar gekregen. "Ik ben super blij voor ze. Ze zaten voor ons en aan het einde van de avond stonden we ook te dansen en te springen met iedereen. Dat was te gek."

Wat Jeangu nu gaat doen, weet hij nog niet. "Eerst drie weken slapen", lachte hij voordat hij in de bus stapte op weg naar zijn woonplaats Amsterdam.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Veel klachten over niet getelde stemmen, Italië onterechte winnaar?

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!