Cornald Maas Beeld © NPO1 Op1 22-05-2021

Cornald Maas droeg Franse inzending op aan overleden zwager

23 mei 2021 16:12

Cornald Maas (58) heeft een paar intense weken achter de rug. Vlak voordat de songfestivalcommentator in zijn bubbel ging, overleed namelijk de man van zijn zusje. "Ik zat toen in een heel andere bubbel met haar en met haar kinderen, ik ben heel close met hun gezin", vertelde hij zaterdagavond in 'Op1'.

"Ik bedacht me dat ik het ergens minstens één keer moest benoemen, zonder het te persoonlijk werd"

Cornald kondigde dan ook op een bijzondere manier de Franse inzending aan, de favoriet van zijn zwanger, en droeg het prachtige lied van zangeres Barbara Pravi op aan hem.

Twee jaar geleden kreeg Cornald ook al zwaar verlies te verwerken toen zijn vader één dag nadat Duncan namens Nederland won in Tel Aviv, overleed. Hij vertelt: "Toen zat ik meteen in een andere bubbel... en nu overleed plotseling mijn zwager, die pas 52 was. Ik heb heel lang getwijfeld, maar ik vond dat ik het toch moest doen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hooverphonic teleurgesteld met 19e plek op songfestival

"Ik heb echt wel moeten schakelen", gaat Cornald verder. Ik zag er eerst heel erg tegenop om naar het songfestival te gaan, vanwege dit. Ik dacht: hoe ga ik van dat verdriet, naar dit? Maar dat is me echt geluk, ik heb echt genoten van alle praatjes tussendoor en heb fantastisch contact gehad met Sander de afgelopen weken. Maar ik bedacht me dat ik het ergens minstens één keer moest benoemen, zonder dat het te persoonlijk werd."

Ook de vier songfestivalpresentatoren, Jan Smit, Edsilia Rombley, Chantal Janzen en Nikkie de Jager, schoven na de finale aan in Op1. Voor Nikkie was de presentatieklus een langgekoesterde droom. "Dit was vanaf dag één mijn allergrootste droom en ik heb oneindig veel tranen gelaten", vertelde ze.

Linda Hakeboom: 'Ken niemand met zulke stalen zenuwen als Nikkie'

01:35
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nikkie: 'Laat me niet de laatste transgender bij songfestival zijn'

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!