Beeld © ANP

41 deelnemers naar Eurovisiesongfestival in Turijn

20 oktober 2021 12:54

Het 66e Eurovisiesongfestival, dat volgend jaar in Turijn wordt gehouden, telt 41 deelnemende landen. Dat heeft de European Broadcasting Union (EBU) woensdag bekendgemaakt.

"We gaan ervoor zorgen dat het weer een spannend spektakel wordt voor de bijna 200 miljoen kijkers"

Dat zijn twee deelnemers meer dan er tijdens de afgelopen editie in Rotterdam Ahoy optraden. Armenië en Montenegro, die toen niet meededen, zijn weer terug.

Songfestivalbaas Martin Österdahl is blij met het aantal en laat weten al druk bezig te zijn met de voorbereidingen. "We gaan ervoor zorgen dat het weer een spannend spektakel wordt voor de bijna 200 miljoen kijkers."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Robin Bengtsson wil weer voor Zweden naar Eurovisiesongfestival

Van de 41 deelnemende landen moeten 36 zich nog plaatsen voor de grote finale op 14 mei. Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en het Verenigd Koninkrijk, de zogenoemde 'big five', zijn al verzekerd van een plekje. De halve finales vinden plaats op 10 en 12 mei.

Onlangs sprak RTL Boulevard nog met rockband Måneskin, de winnaars van het meest recente Eurovisiesongfestival in ons eigen Rotterdam. De Italiaanse groep is momenteel in Nederland om hun nieuwe nummer 'Mammamia' te promoten. In de video hieronder zie (en hoor) je er alles over. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nachtje Turijn tijdens songfestival? Dat wordt flink dokken

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!