Lakshmi Beeld © ANP

Lakshmi houdt lippen stijf op elkaar over songfestivaldeelname

3 december 2021 14:37

Wie Nederland tijdens het Eurovisiesongfestival volgend jaar gaat vertegenwoordigen, blijft nog even gissen. Geen van de betrokken partijen wil vrijdag antwoord geven op de vraag wie er volgend jaar naar Turijn gaat, ondanks wilde geruchten die momenteel over zangeres Lakshmi (28) de ronde doen.

"Mocht Lakshmi gevraagd worden dan staat ze daarvoor open, maar op dit moment hebben we niets te melden"

Vrijdagochtend leek Veronica Inside Ochtendshow-sidekick Rick Romijn het op Radio Veronica namelijk zeker te weten: Lakshmi, onder meer bekend van haar deelname aan Wie is de Mol? afgelopen jaar, gaat namens Nederland naar het liedjesfestijn.

Desgevraagd laat het management van de 28-jarige zangeres weten nog niks te kunnen zeggen. "Mocht Lakshmi gevraagd worden dan staat ze daarvoor open, maar op dit moment hebben we niets te melden."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

ABBA-heren willen naar songfestival met Dua Lipa

Rick Romijn vertelde in De Veronica Inside Ochtendshow dat Lakshmi daarmee twee grote Nederlandse artiesten aftroeft: Jaap Reesema en Armin van Buuren. De zanger laat aan het AD weten dat hij samen met Armin de studio in was gedoken om wat liedjes op te nemen. "Maar niet met het idee om dat te doen voor het songfestival. Maar opeens hadden we een lied dat we heel geschikt vonden, toen kregen we het idee om dat in te sturen." Twee weken geleden hoorden ze dat de keuze op een ander nummer is gevallen. "Wie dat is, wordt er niet bij gezegd natuurlijk. Ik hoorde ook dat het Lakshmi is, volgens mij zit zij ook in het kamp van Ilse DeLange die - overigens terecht - veel invloed heeft bij de keuze. Het zou zo maar kunnen, ik weet het echt niet."

Jaap laat aan ons nog weten dat het 'een toffe song is' en dat hij het gaaf vond om met Armin te werken. Het nummer wordt ondanks de afwijzing van de songfestivalcommissie gewoon uitgebracht.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Nick en Simon nemen kerstsingle op met Songfestival-deelnemer

Er zou volgens de radio-sidekick een mega rel zijn ontstaan achter de schermen bij AVROTROS vanwege de afwijzing van Armin en Jaap. We hebben de omroep hiernaar gevraagd; een woordvoerder wil hier niets over loslaten. Ook wil AVROTROS niet bevestigen of Lakshmi Nederland zal vertegenwoordigen op het muziekfestijn. Wanneer de artiest wel bekend wordt gemaakt, wil AVROTROS ook niet kwijt.

Cornald Maas laat aan ons weten dat hij geen uitspraken doet over het nummer of de artiest, maar hij zegt wel dat het selectieproces voorbeeldig en in harmonie is verlopen.

Eerder deze week gingen er ook al geruchten dat Maan namens Nederland naar het liedjesfestijn zou gaan. Haar antwoord hoor je in de video:

Gaat Maan naar het songfestival? Zangeres geeft antwoord

01:19

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!