Beeld © ANP

Songfestivaltafeltje Måneskin mocht niet worden schoongemaakt

31 december 2021 10:54

Het tafeltje waarop Måneskin-frontman Damiano David (22) tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival coke zou hebben gesnoven, is na de uitzending grondig onderzocht op sporen van drugs. Dat liet Richard van Vught, hoofd beveiliging, doorschemeren in de NOS-documentaire 'De Grote Finale van het Songfestival', waarin een kijkje achter de schermen van het evenement werd getoond.

"Niemand mocht die tafel gaan opruimen. Die tafel moest veiliggesteld worden"

"Dat tafeltje werd opeens zeg maar mijn 'key focus'. Ik moest en zou het hebben", aldus Richard. "Daar mocht geen schoonmaker langs. Niemand mocht die tafel gaan opruimen. Die tafel moest veiliggesteld worden."

Edsilia Rombley blikt terug op Songfestival

04:00
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ayana kijkt met goed gevoel terug op Junior Songfestival: 'Te gek'

De vier presentatoren Chantal Janzen, Jan Smit, Edsilia Rombley en Nikkie de Jager kregen de opdracht van hogerhand niet over het incident te praten in de media. "We gingen naar boven en ze zeiden: jullie zitten zo bij Op1 allemaal maar ga niet beginnen over de coke of over Italië. En ik dacht: wat?!" vertelde Chantal. Ook Nikkie kon het niet geloven. "Ik zei: nou je kan veel in deze ruimte doen maar coke snuiven is daar niet een van."

Nikkie bleek uiteindelijk ook gelijk te hebben. David deed na de ophef die ontstond over zijn vermeende drugsgebruik een drugstest en die bleek negatief.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Maléna Fox uit Armenië wint Junior Eurovisie Songfestival

De zanger van de Italiaanse rockgroep leek in de zogenoemde 'green room' coke te snuiven. Toen hij in beeld was boog hij toevallig net voorover naar de tafel en maakte een snuivende beweging. Het filmpje werd veel gedeeld op sociale media. De zanger verklaarde zelf dat er een glas was gebroken bij de tafel en dat hij dat aan het opruimen was.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Zó kreeg S10 te horen dat ze mee mocht doen aan Songfestival

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!