S10 Beeld © ANP

S10 in tranen na presentatie songfestivalnummer: 'Kom van ver'

3 maart 2022 11:32

Voor S10 (21) was het een emotioneel moment om haar songfestivalnummer 'De Diepte' te presenteren. De zangeres moest donderdag een traantje wegpinken nadat het liedje voor het eerst te horen was vanuit het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam.

"Ik ben gewoon trots, ik doe het voor die Stien en alle andere mensen die op die plek zijn geweest"

"Ik ben wel een beetje emotioneel", zei de zangeres na afloop in het NPO Radio 2-programma Aan De Slag!. Dat komt doordat ze 'van ver' is gekomen. S10 kampte met psychische problemen en heeft daarvoor ook in een kliniek gezeten. "Ik ben gewoon trots, ik doe het voor die Stien en alle andere mensen die op die plek zijn geweest. Dat raakt me: het kan gewoon goed komen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Luister hier naar het songfestivalnummer van S10

'De Diepte' is een Nederlandstalig en rustig nummer. "Het is een ode aan het verdriet en de herinneringen die je met je meedraagt. Iedereen maakt in zijn leven gebeurtenissen mee die moeilijk zijn. Dat is iets dat we samen delen als mensen en ik hoop dat je je minder alleen voelt bij het luisteren van het liedje", vertelde ze er ook over. Het liedje is in samenwerking met Arno Krabman geschreven en geproduceerd.

S10 over deelname songfestival: 'Te bizar voor woorden'

04:42
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oud-kandidaten lyrisch over songfestivalnummer S10

Het Eurovisiesongfestival wordt van 10 tot en met 14 mei gehouden in de Italiaanse stad Turijn.