S10 Beeld © ANP

S10 'relaxed' richting Turijn voor Eurovisiesongfestival

29 april 2022 08:11

S10 (21) stapt vrijdagochtend in het vliegtuig naar Italië. Voor de Nederlandse zangeres gaat daarmee haar songfestivalavontuur nu echt beginnen. "Ik heb er enorm veel zin in", zei S10 vlak voor haar vertrek tegen de massaal toegestroomde pers.

"Met wat voor gevoel ik wakker werd? Heel blij en ook relaxed"

De zangeres, die Nederland vertegenwoordigt met het liedje 'De Diepte', oogde ontspannen en uitgerust. "Ik heb ook als een roosje geslapen. Dat had ik niet verwacht. Ik sliep om 23.00 uur al", aldus S10. "Met wat voor gevoel ik wakker werd? Heel blij en ook relaxed."

Ze is precies op tijd weer helemaal hersteld van de griep die haar vorige week in bed hield. De zangeres had het flink te pakken, maar gelukkig heeft het geen invloed op haar stem gehad, zo verzekerde ze de pers. "Ik had het even flink te pakken maar ik ben er weer. Het is gelukkig niet op m'n stem geslagen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 heeft geen last van songfestivalzenuwen: 'Goed gevoel bij'

De Nederlandse delegatie vliegt van Schiphol naar Turijn, de plaats waar dit jaar het Eurovisiesongfestival wordt gehouden. Veel tijd krijgt S10 niet om te settelen: zaterdag wacht direct een belangrijke dag als haar eerste repetitie op het programma staat. Dan zal Nederland ook een eerste glimp opvangen van hoe haar act eruitziet. Tot nu toe is daar nog niets over bekend.

S10 moet vanwege haar vroege startpositie in de eerste halve finale ook als een van de eerste landen repeteren. Dat ze daardoor ook al vroeg in Turijn is, maakt haar niet uit. "Ik vind het juist heel leuk. Hoe langer ik daar kan zijn hoe vetter ik het vind."

Chaos achter de schermen van het songfestival: 'S10 neemt regie over'

05:46
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 heeft de griep te pakken en annuleert optredens

Woensdag staat een tweede repetitie op het programma, waarna volgende week zondag de officiële openingsceremonie volgt. S10 moet het vervolgens waarmaken in de eerste halve finale op 10 mei. Een dag eerder treedt ze al op voor de jury. Op 12 mei vindt de tweede halve finale plaats.

De Noord-Hollandse heeft er alle vertrouwen in. "We hebben het al een paar keer geoefend maar daar gaan we natuurlijk pas echt zien hoe het uit gaat pakken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 gekleed door Viktor & Rolf op songfestival

Of S10 de finale op 14 mei haalt moet nog blijken, maar volgens de bookmakers maakt ze een goede kans. De Nederlandse wordt op dit moment een plaats in de top 10 toegedicht.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!