Presentatoren Eurovisiesongfestival Beeld © ANP

Songfestivalregisseur zet editie in Rotterdam weer in optie

15 mei 2022 02:55

Regisseur Marnix Kaart, vorig jaar verantwoordelijk voor de regie van het Eurovisiesongfestival in Nederland, denkt dat volgend jaar een nieuwe editie in Rotterdam wel weer zou kunnen. Dat zei hij tegen de pers na de winst van Oekraïne, waar oorlog heerst.

"Dat zou een mooi gebaar zijn. Dus niet alleen met Nederland"

Of het land het muzikale evenement kan huisvesten, moet nog blijken. Maar Rotterdam zou het volgens de regisseur wel kunnen overnemen. "Dat lijkt me fantastisch", aldus Marnix, die dit jaar voor de Nederlandse regie vanuit Turijn zorgde.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Oekraïense president Zelenski wil Eurovisiesongfestival volgend jaar in Marioepol

Wel denkt hij dat Europa het samen zou moeten doen. "Dat zou een mooi gebaar zijn. Dus niet alleen met Nederland", stelde hij. Ook de financiën moeten dan met elkaar gedeeld worden. "Dan is dat volgens mij een mogelijkheid."

Måneskin blikt terug op songfestival overwinning: 'Was geweldig'

00:58
Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Politie Italië stopt pro-Russische cyberaanvallen tijdens songfestival

AVROTROS en de NPO, mede-organisatoren van het Eurovisiesongfestival in Rotterdam, vinden het zo vlak na de overwinning van Oekraïne te vroeg om al iets te zeggen over een mogelijke nieuwe editie in Nederland. Woordvoerders vinden de vraag of ze de organisatie van het muzikale evenement vanwege de oorlog over willen nemen nu nog wat voorbarig. 

"Vanavond staan we eerst stil bij de prachtige en symbolische winst van Oekraïne", zegt de NPO. "Mocht het verzoek van de EBU komen aan de NPO om de organisatie van het songfestival opnieuw op ons te nemen, dan zullen we daar samen met alle betrokken partijen over nadenken."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

S10 'beetje teleurgesteld' om elfde plek songfestival

Ook de AVROTROS zegt dat het 'allereerst aan Oekraïne en de EBU is om in gesprek te gaan over de organisatie van het songfestival in 2023'. Ook feliciteert de omroep het land met de 'belangrijke en verdiende' overwinning.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!