Disney+ ondervindt problemen bij lancering

12 november 2019 16:39

De nieuwe streamingdienst Disney+ heeft dinsdag bij de grote lancering technische problemen ondervonden. Het bedrijf gaf dinsdagmiddag een korte verklaring af waarin werd erkend dat de nieuwe dienst in de VS kinderziektes ondervond.

"De vraag heeft onze verwachtingen overtroffen", meldt het bedrijf aan The Hollywood Reporter.

Op Twitter was dinsdag overdag al veelvuldig geklaagd dat het lastig was in te loggen op de nieuwe dienst. De website Downdetector.com meldde in de eerste uren dat de dienst operationeel was, bijna tienduizend klachten. De problemen zouden zich ook, in mindere mate, in Nederland voordoen. Hier draaide Disney+ echter de afgelopen maanden al proef; vanaf half september konden Nederlanders zich al abonneren en een deel van de 'oude' content die Disney+ aanbiedt gratis kijken.

Ook klaagden fans dat bepaalde populaire titels, zoals de Star Wars-films en de nieuwe serie The Mandalorian, niet beschikbaar waren. Als titels wel te downloaden waren, duurde dit soms een minuut.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Disney+ is live: deze nieuwe films en series kun je nu kijken

The Simpsons

De nieuwe streamingdienst van Disney biedt bijna vijfhonderd films en 7500 afleveringen van honderden series. Het gaat onder meer om de films van Disney, animatiestudio Pixar, Star Wars en Marvel en dertig seizoenen van hitserie The Simpsons. Daarnaast gaat Disney+ in hoog tempo nieuwe content lanceren.

In Nederland zouden volgens een onderzoek van Telecompaper tot dinsdag zo'n 660.000 mensen een abonnement op Disney+ hebben genomen. Deze cijfers zijn overigens door Disney zelf niet bevestigd; het bedrijf geeft geen inzage in het aantal afgesloten abonnementen.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

Zo zeg je Disney+ op

ANP

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!