Ron en Penny uit de epische Rijdende Rechter willen 'gewoon gerechtigheid'

29 november 2017 19:32

De uitzending van De Rijdende Rechter van gisteravond gaat de boeken in als een van de meest spraakmakende afleveringen ooit. De burenruzie die in het programma aan bod kwam maakte namelijk heel wat tongen los.

Het begon over een schutting die te laag is, een camera die niet goed hangt,  privacy die niet werd gerespecteerd en eindigde ermee dat de buren Ron en Penny Lebski en Trudy en Robert Zwiers uit Brunssum elkaar bijna letterlijk de tent uitvechten. 

Camera

De camera die Ron plaatst is de druppel. Trudy en Robert voelen zich bekeken. Zij willen dat Ron die camera weghaalt. Maar zij vinden juist weer dat ze bekeken worden door Robert en Trudy omdat hun schutting van 1.20 meter veel te laag is. En dus moet de Rijdende Rechter tussenbeide komen. Uiteindelijk krijgt iedereen wat -ie wil, alleen is de sfeer tussen de buurtjes voorgoed verziekt.

Pijnlijke reacties

De reacties zijn niet van de lucht, op social media gaat de burenruzie flink over de tong. In RTL Boulevard reageren Ron en Penny Lebski op alle commotie. "We hebben veel reacties gelezen, alleen de negatieve niet. Dat was heel pijnlijk. Over mijn vrouw en zo, ze kennen haar niet", aldus Ron over Penny, die transgender is. Het stel is inmiddels weer wat gekalmeerd na een paar heftige maanden met gisteren dan de veelbesproken uitzending.

Gerechtigheid

Op de vraag van Peter R. de Vries waarom Ron en Penny eigenlijk hebben meegedaan aan de Rijdende Rechter in plaats van naar een advocaat te gaan, zegt Ron. "Ik kan gewoon niet met die buurman door een deur, kon niet met hem praten. Hij zei: ik stuur de politie op je af. Ik zei: jij krijgt de Rijdende Rechter op je dak. Ik wilde gewoon gerechtigheid."

De camera is inmiddels verhangen. De schutting is nog net zo laag.

Wil jij 24/7 op de hoogte zijn van het laatste entertainment, lifestyle, crime en royalty nieuws?
Download dan nu de RTL Boulevard app!